• Informatie

  Korfbalvereniging ONA


  ONA is opgericht in juni 1936, we zijn begonnen op een veldje aan de Boterbosstraat. Voordat de dames begonnen met trainen, moesten eerst de koeienvlaaien opgeruimd worden. Toen der tijd ging het de dames niet om de sport, maar om de lol en om maar van huis af te zijn, want dat mochten ze als jonge meisjes niet zo vaak.

  In het begin had ONA geen bestuur, ze deden alles samen, iedereen was voorzitster. Wie een paar woorden kon zetten was secretaresse. Het was Dora van Lin die de naam van onze korfbalclub verzon: ONA “Ontspanning na Arbeid “.

  Ook vroeger was het als vereniging moeilijk om het hoofd boven water te houden. Daarom zag men toen ook genoodzaakt om jaarlijkse revue en toneeluitvoeringen te houden in zaal Berlie. Ook decennia later houdt ONA nog steeds acties om de clubkas te spekken. 

  Toen onze vereniging begon te groeien verhuisde men vanaf het Marktplein en het Verenigingsgebouw naar de velden aan de Zilverbergweg. Op 8 juni 1975 verhuisde ONA en OVB naar het huidige sportcomplex De Passelegt aan de Ewijkseweg waar de club nog steeds is gevestigd.

  ONA is nog steeds blij en trots op deze prachtige accommodatie waar ook een mooie sporthal is gerealiseerd. Tijdens de zaalcompetitie, trainen en spelen wij onze thuis wedstrijden hier. 

  De eerste mannelijke voorzitter van ONA was Gerard Broens in 1969. Hij is getrouwd met Jo van de Groes, één van de beste korfbalster van ONA allertijden. ONA is in 1966 of 1965 landskampioen dameskorfbal geweest.

  Op dit moment is ONA een gezonde gezellige vereniging met een kleine honderd leden. De vereniging heeft veel vrijwilligers die veel werk verzetten en wij hebben steun van veel sponsoren van binnen en buiten Overasselt.

  Hiervoor onze hartelijke dank!